Mágia, a varázslás földjén?

A mágia, mint jelentése is mutatja (mágia ógörög eredetű szó, jelentése varázslás) az okkultizmus és a miszticizmus világába vezet minket....

A mágia, mint jelentése is mutatja (mágia ógörög eredetű szó, jelentése varázslás) az okkultizmus és a miszticizmus világába vezet minket. Találhattok leírást, abszolút tudományosakat is a mágiáról, és persze lehet, hogy most az értelmező kéziszótár online változatát keresed, de tegyük föl, hogy nem.

Úgyhogy itt egy kicsit személyesebben és szubjektívebben szólnék erről a témáról.

Először is a mágia az ősidőktől kezdve létezik, már az ősember és varázslói is ismerték, gyakorolták. Mindig is titokzatosság és kiváltság vette körül, miszerint csak az arra beavatottak, a különlegesek, erre kiválasztottak, a „titkok tudói” gyakorolhatták.

Gyakran jelennek meg benne szellemek, spirituális lények, illetve gyakorta eljárások, szertartások. Készülnek leírások, meghatározások, de ha például olyanokat olvasol, mint a mágia elvei, akkor gondolod, ez vonatkozik mondjuk arra is, amikor például a maja, inka kultúrára, az Csendes-óceáni szigetvilág primitív népeire és hiedelmeire gondolok?

Persze, lehet meghatározni a mágiára vonatkozó elveket, jellemzőket meg pláne, de jellegéből adódóan ez szerintem inkább egy lelkünkkel, mintsem agyunkkal, értelmünkkel felfogható dolog.

Mára eljutottunk odáig, hogy ez már nem csak a szakavatottak kiváltsága, hanem hemzseg az internet a különböző varázslatoktól, szertartásoktól és eljárásoktól. Közkincsé téve mindazt, amit hosszú évezredek titokzatossága fedett. Keress csak rá arra, hogy szerelmi kötés, számtalan szertartást fogsz találni, még a női magazinok is hemzsegnek mindenféle ötlettől és leírástól.

De vajon ez valóban ilyen egyszerű lenne? Gyújtunk egy gyertyát, elvégzünk pár hókusz-pókuszt és már minden szép és jó is? Meg tudjuk csinálni mindazt, amire évezredeken keresztül, az erre hivatottak gyerekkoruktól készültek, tanultak?

Nyilván a varázslók és mágusok úgy tudták megőrizni hatalmukat és tiszteletüket a társadalomban, hogy tudásukra kiváltságként tekintettek. Titkaikat őrizték, hiszen az információ hatalom. Ebben is van valami.

Az én álláspontom a kettő között van. A mágia szerintem mindenki számára elérhető, de az édes kevés, hogy gyújtasz egy gyertyát és végrehajtasz egy neten olvasott szertartást.

Ha ezt a cikket olvasod, akkor nyilván elfogadod, hogy létezik valami több és más, mint amit látunk, tapasztalunk magunk körül. Hogy van egy spirituális világ, ami „látatlanul mozgatja a szálakat”, ami többé tesz, vagy tehet minket, amivel ki jobban, ki kevésbé, de kapcsolatban állunk. A történelem során a mágusok voltak azok, akik ezzel a világgal, nevezték őket akár isteneknek, akár szellemvilágnak, vagy másnak, kapcsolatba tudtak lépni, közvetítőkkel, vagy anélkül.

Ha egy kicsit jártasak vagyunk a filozofikus gondolkodásban, illetve a pszichológiában, még Jungnál is megjelenik a kollektív tudat, illetve a „minden és mindenki egy” gondolata, számos filozofikus gondolkodónál.

Lehet, hogy ezt túlzás párhuzamba állítani a mágia kultuszával, de a mágia is valahol az egység gondolatából indul ki. Hogy egyszerűbben és könnyen érthetően közelítsem meg a dolgot, azt mondanám, hogy itt voltaképp az univerzum, vagy világmindenség energiáiról van szó, amiben szerepelhetnek köztes lények, mint segítők, leginkább szellemek, hogy ezzel az energiával kapcsolatba léphessünk, vagy szellemek nélkül is megtehetjük mindezt. A mágia voltaképpen az univerzum energiáihoz, a spirituális világhoz való fordulás. Nem véletlen, hogy régen a mágusok évekig tanultak, gyakoroltak, hogy ezeket a folyamatokat megérteni és irányítani tudják. Ehhez tiszta lélekre, gyakorlatra erős hitre és egyéniségre van szükség, aki minderre lelkileg és emberileg is felkészült.

A mágia voltaképpen az energiákról szól, annak áramoltatásáról, amihez használhatunk varázslatokat is, megerősítendő a folyamatokat, de nem feltétlen szükséges.

A mágiánál megkülönböztetünk fekete és fehér mágiát. Mint, ahogy az egész világ ellentétekre és ezek egyensúlyára épül, így nyilván van jó és rossz mágia is. Mint ahogy léteznek építő és pusztító energiák is. A fekete és a fehér mágia tekintetében meglehetősen vékony a határvonal. Persze vannak kifejezetten fekete mágia szertartások. De a fekete és a fehér mágiát, voltaképp a szándék tisztasága és jósága határozza meg. Például ha fehér mágia szerelmi kötést akarsz végezni, az már nem lehet a fehér mágia része, ha nem a másik fél tudtával és beleegyezésével történik.

Jómagam csak a fehér mágiával foglalkozom, csak ezt gyakorlom. Hiszek a jóságban, a tisztaságban és hiszem azt, hogy eredményeket hosszú távon csak ezzel érhetünk el. A fekete mágia a rosszat erősíti, nem csak környezetünkben, hanem mi magunkban is. Megköt, leláncol és alkalmazásával végső soron mi is szenvedni fogunk, sőt mi a legjobban. Úgyhogy nézzünk a lelkünkbe, és még ha könnyebb megoldásnak tűnik is, ne használjuk, mert rosszabb helyzetbe kerülhetünk, mint amit meg akartunk változtatni.

Ezen kívül a legismertebb mágiák és varázslatok manapság a „tematikus” mágiák úgymond. Átok-, rontáslevétel, szerelmi kötés, pénzmágia, vagy pénzenergia. Minden bizonnyal ezekről ti is hallottatok már mind.

Ha szeretnél a mágiához, illetve általa inkább a spirituális világhoz fordulni, akkor először is rendbe kell tenned önmagad érzelmileg, lelkileg. Ha nyugodt és kiegyensúlyozott vagy, ha koncentrációs készséged, hited és bizalmad mind magadban, mind a világban töretlen, akkor fogsz tudni leginkább megnyílni efelé a világ felé, befogadni és megérteni azt.

Tudom, hogy ez sok esetben egy ellentmondás, mert a legtöbb ember akkor akar a mágia irányába fordulni, ha válságba került és kiutat keres problémáira. Épp ezért van és volt sok esetben közvetítő a spirituális világ és az emberek közt a mágus, mert ő képes arra, hogy kapcsolatba lépjen és az energiák áramoltatásával kimozdítsa az adott embert holtpontjáról, és segítsen neki elindulni, akár a folyamatos támogatásával, akár már anélkül.

Az első lépés gyakran az, hogy az energiák áramlását helyrebillentjük és ehhez, ha az adott ember rossz helyzetben van, hasznos lehet a külső segítség.

Ha általánosságban érdekel a mágia, akkor csak bátorítani tudlak. Tisztítsd ki a lelked, a fejed és nyisd meg az univerzum és a spirituális energiák felé. A keleti kultúrákban erre gyakran az elmélkedést, a meditációt alkalmazzák, de még az angyal jóslásnak is van egy ilyen fázisa, az angyali meditáció. Neked is célszerű ezzel kezdened. Abban sajnos nem tudok neked tanácsot adni, hogy ennek mi a legmegfelelőbb módja, hiszen minden ember más és más segít neki, hogy ezt a befogadó állapotot elérje. Gondold át, hogy számodra mi az, amivel ezt te is elérheted.

Ha azért kutakodsz a mágia témájában, mert „prompt” segítségre van szükséged, összeomlott az életed, vagy valamelyik életterületed, akkor viszont azt javasolom, hogy először is kérj segítséget. Ilyen lelki állapotban és komoly problémákkal ugyanis nagyon nehéz elérni azt a lelki állapotot, hogy saját magunk, egyedül, minden előzetes tudás nélkül eredményesen alkalmazzuk a mágiát.

Akárhogy is, kívánok neked sok sikert és, hogy te is átélhesd azt a csodát, amit én immár 23 év tapasztalattal, most már nap mint nap átélek!

Hívjon most!
0690602902

2016. December 06. · Kirilla
 
Szerencse mágia
Sep 06

Szerencse mágia

Hidd el nekem, hogy van, amikor a szerencse ott kopogtat az ajtódon, csak nem hallod meg. Meg mondják azt is, hogy mindenki a maga szerencséjének a...
Pénzenergia, pénzmágia
Jan 06

Pénzenergia, pénzmágia

Ez nagyon jól hangzik a TV-ben és sokan sajnos „be is dőlnek” neki. Ez azonban nem ilyen egyszerű, ha ilyen egyszerű lenne, akkor már mindenki...
DEVELOPER BAR