Lelkünk egészsége

A lélek szót több értelemben is használjuk, mely így több fogalmat takar, és érdemes külön választani a szellem fogalmától. A lélek vallásos és spirituális értelemben is - egyes értelmezők szerint - a halhatatlan részt, az ember örök és elpusztíthatatlan esszenciáját, a belső emberét jelenti. A teológia (Isten tanulmányozása) szerint a lélek az egyén olyan része, amely isteni részt tartalmaz.

A lélek Isten által adatott, harmonikus torzítás nélkül adott minta. Mindenkiben bent van ez a szikra, minden egyes emberben. A lélek szikráját kell lángra lobbantani, a szellemiség segítségével. De csak akkor lehetséges ez, ha közben az isteni szellemmel egyesülsz. Magadban kell keresned az Istent, fényesíteni, tágítani a tudatodat. Tudnod kell, hogy betegségek nem a léleknek a betegségei, viszont testünk nem lehet egészséges, ha a lélek nincs megfelelő állapotban ehhez.

Vizsgálatok szerint a világon több, mint 120 millió ember szenved depresszióban. Magyarország különösen érintett a depresszió emelkedésében, minden 5. ember jelenleg is depressziós. Minden embernek saját döntése és felelőssége az, hogy hogyan és mennyit foglalkozik a mentális állapotával és a lelkével. A mindennapi feladatok, a munka elvégzésén túl szükségünk van a stressz levezetésére. Ez több úton is lehetséges: sport, meditáció, relaxálás, tánc, kirándulás, hobbi, kreatív időtöltés, vagy egyszerűen csak elcsendesülünk, megnézünk egy jó filmet, esetleg egy bögre teával a kezünkben nézünk ki az ablakon, miközben a kedvenc regényünket szorongatjuk és készülünk újra elolvasni.

„A lelkemnek legyen jó” - Ismerős ez a mondás? A régiség mindezeket tudta és alapvető igaz-igaznak kezelte. Eszerint élt.
A lelki egészség olyan állapot, amikor minőségi életet élhetünk, megőrzéséért naponta tenni kell.

Tudtad?
Azok az emberek, akik pozitívabban látják a világot és foglalkoznak a saját lelkükkel, több erővel rendelkeznek, nem ragadnak bele a problémákba, hanem a megoldásra helyezik a hangsúlyt. Ennek eredménye az, hogy hatékonyabbak a munkában, fizikálisan jobb kondícióban vannak és széles baráti körrel rendelkeznek. Sokkal könnyebben küzdenek meg az esetleges krízisekkel. Természetesen mindenkit érnek negatív hatások vagy rossz élmények, de ezeken, egészséges lélekkel könnyebben túl tudunk lendülni.

Légy ragyogó, légy fényes. Minél jobban sugárzik az emberi test, annál több fényt enged a lélekből a külvilág felé. Azok az emberek, akik a forrásból tudást képviselnek, azok mindig fényesek és egészségesek!
Békés, nyugodt estét Nektek. Foglalkozzatok magatokkal, a lelketekkel amennyit csak lehet, szeressétek, vigyázzatok rá, hogy másoknak is jusson a jóságból!

Szeretettel: Kirilla

Nem vagy egyedül a problémáddal, kérdéseiddel, segítek Neked megoldani és válaszokat találni!
Hívj bizalommal a 06-90/602-902 telefonszámon!
Elérhető vagyok minden nap 8-20 óra között (hétvégén is).
(A hívás díja: bruttó 1016 Ft/perc)


2022. April 20. · Kirilla
 
Spirituális lélekgyógyász az ezoterikus pszichológus?
Jul 20

Spirituális lélekgyógyász az ezoterikus pszichológus?

A nyugati kultúrákban nagyon sokat foglalkozunk testi egészségünkkel és a lelkünkkel elég keveset. Ez látszik a társadalmi fejlődésünkben és a...
Újhold szerelmi varázslat egy ember elengedéséért
Jun 20

Újhold szerelmi varázslat egy ember elengedéséért

Biztosan Te is hallottál már arról, hogy a Hold nagy hatást gyakorol az emberekre. Ez azt jelenti, hogy az energiái okos használatával Te is megkönnyítheted az életedet.
DEVELOPER BAR